Hirdetés

Az ősz legjobb sütőtök krémlevese

Hozzávalók

A leveshez

1 - 1 ½ db nagy sütőtök
2 db sárgarépa
2 tk olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 diónyi friss gyömbér
1 ½ tk garam masala
½ tk kurkuma
400 ml zsíros kókusztej
1 l víz (vagy alaplé)
2 nagy csipet só
frissen őrölt bors

A tetejére

tökmagolaj
pirított tökmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az ősz legjobb sütőtök krémlevese

A sütőtök önmagában, csupán megsütve is nagyon finom, viszont indiai fűszerekkel, kókusztejjel megbolondítva krémleves formájában egyszerűen zseniális. Amíg tart a szezon, mindenképp próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

1 - 1 ½ db nagy sütőtök
2 db sárgarépa
2 tk olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 diónyi friss gyömbér
1 ½ tk garam masala
½ tk kurkuma
400 ml zsíros kókusztej
1 l víz (vagy alaplé)
2 nagy csipet só
frissen őrölt bors

A tetejére

tökmagolaj
pirított tökmag
Bevásárlólistához adom

A félbe vágott tököt 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A sütés első 30 perce után hozzádobjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott répákat is. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljunk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, és gyömbért.

img_9958.jpg

Megszórjuk és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd jöhet mellé a répa és a sütőtök húsa. Felöntjük a kókusztejjel, és a víz félével, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeforrni. Egy botmixerrel homogén állagúra, alaposan leturmixoljuk, úgy, hogy közben annyi vízzel pótoljuk, hogy elérjük a kívánt krémes, leves állagot. Összeforraljuk, és pár csepp tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal tálaljuk.

img_9964.jpg

Ha tetszett a sütőtök krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások