Hozzávalók
A leveshez
- 1 - 1 ½ db nagy sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 2 tk olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi friss gyömbér
- 1 ½ tk garam masala
- ½ tk kurkuma
- 400 ml zsíros kókusztej
- 1 l víz (vagy alaplé)
- 2 nagy csipet só
- frissen őrölt bors
A tetejére
- tökmagolaj
- pirított tökmag
Hozzávalók
A leveshez
- 1 - 1 ½ db nagy sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 2 tk olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi friss gyömbér
- 1 ½ tk garam masala
- ½ tk kurkuma
- 400 ml zsíros kókusztej
- 1 l víz (vagy alaplé)
- 2 nagy csipet só
- frissen őrölt bors
A tetejére
- tökmagolaj
- pirított tökmag
A félbe vágott tököt 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A sütés első 30 perce után hozzádobjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott répákat is. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljunk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, és gyömbért.
Megszórjuk és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd jöhet mellé a répa és a sütőtök húsa. Felöntjük a kókusztejjel, és a víz félével, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeforrni. Egy botmixerrel homogén állagúra, alaposan leturmixoljuk, úgy, hogy közben annyi vízzel pótoljuk, hogy elérjük a kívánt krémes, leves állagot. Összeforraljuk, és pár csepp tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtök krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!