Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Brokkolikrémleves, ahogy mi esszük

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 fej brokkoli (kb. 500 g )
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kicsi)
1 db szerecsendió
400 ml víz
150 ml tejszín
só, bors
1 csapott ek liszt vagy keményítő
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brokkolikrémleves, ahogy mi esszük

A brokkolikrémleves talán az egyik legklasszabb leves, ráadásul nagyon hamar el lehet készíteni, és kedvedre variálhatod a levesbetéteket hozzá! Mi ennél a receptnél pirított hagymával vagy reszelt parmezánnal ettük, de a legjobb a kettővel együtt! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 fej brokkoli (kb. 500 g )
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (kicsi)
1 db szerecsendió
400 ml víz
150 ml tejszín
só, bors
1 csapott ek liszt vagy keményítő
Bevásárlólistához adom

A felkockázott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, azután a rózsáira szedett brokkolit, és felöntjük a víz felével. (A brokkoli szárát is nyugodtan használjuk, csak előtte hámozzuk meg!)

Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendió felét. Ha a brokkoli puhára párolódott, felöntjük a maradék vízzel. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel vagy keményítővel, és hozzáöntjük a leveshez. Kb. 5 percig forraljuk a levest, majd botmixerrel összezúzzuk. Ha szükséges, utólag még sózzuk, borsozzuk. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások