Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (kb. 500 g )
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kicsi)
- ½ db szerecsendió
- 500 ml víz
- 150 ml tejszín
- só, bors
- 1 csapott ek liszt vagy keményítő
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (kb. 500 g )
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kicsi)
- ½ db szerecsendió
- 500 ml víz
- 150 ml tejszín
- só, bors
- 1 csapott ek liszt vagy keményítő
A felkockázott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, azután a rózsáira szedett brokkolit, és felöntjük a víz felével. (A brokkoli szárát is nyugodtan használjuk, csak előtte hámozzuk meg!)
Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót. Lefedjük és ha a brokkoli puhára párolódott, felöntjük a maradék vízzel. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel vagy keményítővel, és hozzáöntjük a leveshez. 5 percig forraljuk a levest, majd botmixerrel összezúzzuk. Ha szükséges, utólag még sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a brokkolikrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!