Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A lazachoz

Hozzávaló kipipálva
400 g bőrös lazacfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
chilipehely
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz

A brokkolihoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
chilipehely
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
40 - 50 g parmezán

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g görög joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
½ csokor menta
Hozzávaló kipipálva
½ csokor snidling
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mézes-chilis lazac brokkolival

Ha a brutál húsoknál könnyedebb grillételre vágytok, akkor dobjatok lazacot a grillsütőre egy kis brokkoli társaságában. Ezután tuti nem fogtok kidőlni a kanapén kajakómában, kivéve, ha egy egész lazacot faltok fel, mert annyira ízlik. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A lazachoz

Hozzávaló kipipálva
400 g bőrös lazacfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
chilipehely
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz

A brokkolihoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
chilipehely
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
40 - 50 g parmezán

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g görög joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
½ csokor menta
Hozzávaló kipipálva
½ csokor snidling
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lazacot besózzuk és hűtőbe dobjuk 1-2 órára, hogy kellőképpen dehidratálódjon, és így kevésbé tapadjon le. 

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárait és leveleket egy príma zöldséglevesbe turmixolhatjuk. A brokkolirózsákat összekeverjük sóval, borssal, chilipehellyel és egy kevés olívaolajjal, egy tepsibe rakjuk őket, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és a kb. 200 fokos grillbe rakjuk. 

Közben a joghurt hozzávalóit botmixerrel vagy egy aprítóban lezúzzuk. Illetve a lazac „pácát” is elkészítjük, amihez összekeverjük a lazacnál megadott többi hozzávalót a megtisztított, zúzott fokhagymával. 

Mikor már szép pirult a brokkoli, a grillre teszünk egy darab sütőpapírt, erre dobjuk a lazacokat a bőrös felükkel lefelé, és elkezdjük sütni. Mikor a lazac elkezdett színt kapni, és megpirult a bőre, megfordítjuk, és amíg készre sül, kenegetjük a páccal, hogy sülés közben átjárják az aromák. A lazacot a sült brokkolival, a fűszeres joghurttal és pár lime- vagy citromszelettel tálaljuk.

Ha tetszett a mézes-chilis lazac brokkolival receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?