Vegán
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 körömnyi gyömbér
- 2 tk currypor
- 2 tk római kömény
- ½ tk kurkuma
- só, bors
- 1 fej karfiol
- 400 ml zöldségalaplé
- 230 ml passata
- 230 ml kókusztej
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 körömnyi gyömbér
- 2 tk currypor
- 2 tk római kömény
- ½ tk kurkuma
- só, bors
- 1 fej karfiol
- 400 ml zöldségalaplé
- 230 ml passata
- 230 ml kókusztej
Az olajon először lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a megtisztított, szintén apróra vágott gyömbért. Ezután mehetnek rá a fűszerek, amiket egy picit szintén lepirítunk, majd rárakjuk az átmosott, kisebb rózsáira bontott karfiolt. Felöntjük az alaplével és a passatával, és puhára főzzük a karfiolt. A főzés vége felé mehet bele a kókusztej, megvárjuk, amíg újra felforr a leves, és már készen is vagyunk.
Ha tetszett a currys karfiolleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!