Hozzávalók
A burgonyachipshez
- 1 db burgonya (kicsi)
- 1 marék parmezán
- olívaolaj
A kolbászchipshez
- 1 szál lángolt kolbász
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g burgonya kockákra vágva
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- majoranna
- 2 - 3 db babérlevél
- 100 ml tejszín
Életed legjobb burgonyakrémlevese
Hozzávalók
A burgonyachipshez
- 1 db burgonya (kicsi)
- 1 marék parmezán
- olívaolaj
A kolbászchipshez
- 1 szál lángolt kolbász
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g burgonya kockákra vágva
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- majoranna
- 2 - 3 db babérlevél
- 100 ml tejszín
A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és 170 fokos sütőben ropogósra sütjük őket. A kolbászchipshez a kolbászt vékonyabb karikákra vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük őket. A leveshez a kolbász kisült zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és beledobjuk a babérleveleket. Puhára főzzük a burgonyát, beleöntjük a tejszínt, forralunk rajta még egyet, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel lezúzzuk. Ha túl sűrűnek tűnne, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.