Hirdetés

Fantasztikus gyümölcsös receptek

Hozzávalók

Szilvaleves

50 dkg szilva
5 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl tejszín
3 szem összetört szegfűszeg
2 ek cukor
1 ek liszt
½ mk fahéj
½ db citrom reszelt héja

Görögdinnye saláta

15 dkg feta sajt
0.25 db görögdinnye kimagozva
3 - 4 db közepes paradicsom
3 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 db kígyóuborka
1 ek vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
1 marék pirított mandula

Nyári meggyszörp

50 dkg meggy
50 dkg cukor
3 ek vörösborecet
3 dl víz
1 db kis thai chili (elhagyható)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fantasztikus gyümölcsös receptek

Meglovagoljuk, hogy itt a nyár és rengeteg gyümölcsnek van a szezonja. Készítettünk egy boros szilvalevest, egy nem szokványos görögdinnye salátát fetával és még meggy szörp receptet is mutatunk. Egy szóval, minden, ami GYÜMÖLCS!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Szilvaleves

50 dkg szilva
5 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl tejszín
3 szem összetört szegfűszeg
2 ek cukor
1 ek liszt
½ mk fahéj
½ db citrom reszelt héja

Görögdinnye saláta

15 dkg feta sajt
0.25 db görögdinnye kimagozva
3 - 4 db közepes paradicsom
3 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 db kígyóuborka
1 ek vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
1 marék pirított mandula

Nyári meggyszörp

50 dkg meggy
50 dkg cukor
3 ek vörösborecet
3 dl víz
1 db kis thai chili (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

Szilvaleves

img_3187.JPG

A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.

Görögdinnye saláta

img_3226.JPG

A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, és egy kanállal kimagozzuk, a héját is lehúzzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot akkora méretűre karikázzuk, mint a dinnyét és az uborkát. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a salátához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk pirított és felaprított mandulával. Összeforgatjuk, rátördeljük a feta sajtot és hidegen fogyasztjuk

Nyári meggyszörp

A kimagozott meggyet és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vörösborecetet és összefőzzük addig, amíg a meggynek kifő a leve. A chilit hozzáadjuk és szétfőzzük a meggyeket. Egy gézlappal átszűrjük és hozzáadunk a vizet, beforraljuk. Átöntjük csatos üvegbe, majd jéggel és szódával fogyasztjuk.

img_3518.JPG

Ha nem volt elég a gyümölcsökből, akkor csekkoljátok a grillezett, morzsás őszibarack receptünket, a cseresznyés clafoutis receptet és a sertésszűzet, sárgabarackkal, aminek itt találjátok a receptjét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások