Hozzávalók
- 1 db gyöngytyúk
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej kisebb fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej kisebb kelkáposzta
- 1 kis körömnyi friss gyömbér
- 2 db burgonya
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott tk egész bors
- 1 púpozott tk paradicsompüré
Hozzávalók
- 1 db gyöngytyúk
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej kisebb fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej kisebb kelkáposzta
- 1 kis körömnyi friss gyömbér
- 2 db burgonya
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott tk egész bors
- 1 púpozott tk paradicsompüré
A paradicsompürét pár csepp vízzel hígítjuk és a gyöngytyúkot kívül egyenletesen bekenjük vele. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pirítjuk.
Addig egy nagy fazékba teszünk 4 liter vizet, beledobjuk a szemes borsot, a mosott fokhagymát, és a héjasan kettévágott és a vágott oldalán szárazon barnára pirított vöröshagymát és a tisztított gyömbért, megsózzuk. Beletesszük egészben a gyöngytyúkot (a sütéskor kicsorgott levét és zsírját NEM!), a petrezselymet, paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön főzzük 1 órán át.
Majd beletesszük az összes leveszöldséget, és ezekkel is főzzük gyöngyözve 1 órán át, úgy hogy közben soha, nem hagyjuk, hogy felforrjon.
Ezalatt a zöldségek megpuhulnak, kiszedjük, majd ellenőrizzük hogy a hús is megpuhult e.
Ha elkészült, hagyjuk kicsit ülepedni a levest.
Főzzetek hozzá valami jó házias leves tésztát vagy készítsetek hozzá a daragaluskát, aminek a receptjét itt találjátok.