Hirdetés

Karalábéleves galuskával

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
3 db karalábé (kb. 400 g tisztítva/3 db)
2 ek olaj
só, bors
1 ½ liter víz
100 g tejföl
1 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld
0.25 db citrom leve

A galuskához

1 db tojás
30 g vaj
1 csipet só
55 g liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karalábéleves galuskával

Egy príma karalábéleves ebédre vagy vacsorára mindig jól jön. Ne is keresgéljetek tovább, mert itt van egy egyszerű, finom, klasszikus verzió.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
3 db karalábé (kb. 400 g tisztítva/3 db)
2 ek olaj
só, bors
1 ½ liter víz
100 g tejföl
1 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld
0.25 db citrom leve

A galuskához

1 db tojás
30 g vaj
1 csipet só
55 g liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A karalábéleves elkészítéséhez a hagymát apróra, a karalábét pedig 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban közepesen erős lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Rádobjuk a karalábékockákat, és közepes lángon, 3-4 percig még ezt is pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a karalábé.

Közben a galuskához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Nagyjából 1 cm-es galuskákat csipkedünk a forró levesbe, és még pár percig főzzük, hogy megfőjön a galuska is.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta, és kész is van a levesünk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a citromlével ízesítjük.

Karalábéleves galuskával
Karalábéleves galuskával
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 35 perc

Ha tetszett a karalábéleves galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több karalábés finomság:

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Vegán karalábés-gombás rizottó

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?