Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 3 db karalábé (kb. 400 g tisztítva/3 db)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 ½ liter víz
- 100 g tejföl
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0.25 db citrom leve
A galuskához
- 1 db tojás
- 30 g vaj
- 1 csipet só
- 55 g liszt
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 3 db karalábé (kb. 400 g tisztítva/3 db)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 ½ liter víz
- 100 g tejföl
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0.25 db citrom leve
A galuskához
- 1 db tojás
- 30 g vaj
- 1 csipet só
- 55 g liszt
A karalábéleves elkészítéséhez a hagymát apróra, a karalábét pedig 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban közepesen erős lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a karalábékockákat, és közepes lángon, 3-4 percig még ezt is pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a karalábé.
Közben a galuskához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Nagyjából 1 cm-es galuskákat csipkedünk a forró levesbe, és még pár percig főzzük, hogy megfőjön a galuska is.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta, és kész is van a levesünk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a citromlével ízesítjük.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett a karalábéleves galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karalábés finomság:
Karalábéleves friss kaporral és tejföllel