Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 4 db retek
- 4 db főtt tojás
- 3 szál újhagyma
- 1 db főtt burgonya
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor friss menta
- 1 l kefir
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 250 ml szódavíz vagy szénsavas víz
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 4 db retek
- 4 db főtt tojás
- 3 szál újhagyma
- 1 db főtt burgonya
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor friss menta
- 1 l kefir
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 250 ml szódavíz vagy szénsavas víz
A hideg okroshka leves elkészítéséhez nagyon apró kockákra vágott kígyóuborkát és retket egy nagy keverőtálba öntjük. Mehet bele a főtt tojások felaprított fehérje, a sárgáját pedig félrerakjuk, majd jöhet hozzá a felkarikázott újhagyma és az apróra kockázott burgonya is. Beledobjuk a felaprított friss fűszernövényeket és az egészet összekeverjük.
@streetkitchenhu Hideg okroshka leves ❄️ #soup #recipe #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Pew Pew! (Part 2) – Official Sound Studio
Egy turmixgépben leturmixoljuk a kefirt, a tojássárgáját, sót, borsot, a fokhagymagerezdeket, valamint a citrom reszelt héját és levét. Ezután egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a szódát, lehűtjük, aztán tálalhatunk is. Egy tálba 3-4 evőkanál levesbetétet merünk a zöldfűszeres-zöldséges mixből, majd nyakon öntjük a hideg kefires levesalappal. Megszórjuk friss fűszernövényekkel és már fogyaszthatjuk is!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a hideg okroshka leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A hideg levesek minden nyáron slágerek, de higgyétek el, minden évszakban jól tudnak esni, ha csak egy könnyed, de mégis laktató ételre vágytok. Legyen szó vacsiról vagy ebédről, ezek a smoothie-hoz hasonló finomságok tetszeni fognak!
Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel