Hozzávalók
- 300 g lencse
- 100 g chorizo
- 2 ek olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 600 ml víz
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 300 g lencse
- 100 g chorizo
- 2 ek olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 600 ml víz
- pár csepp citromlé
A lencsét pár órára vagy akár egy éjszakára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és átmossuk.
A kolbászt karikákra vágjuk, és kissé lepirítjuk az olajon, majd mehet rá egészben a répa, a hagyma és a fokhagymagerezdek. Ezeket is lepirítjuk, nyugodtan kaphatnak sötétebb barna színt is, csak ne égjenek meg. Amikor lepirultak a zöldségek is, rárakjuk a lencsét, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.
Fedő alatt, időnként átkevergetve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük a lencsét. Ekkor eltávolítjuk belőle a babérlevelet, majd kivesszük a fokhagymagerezdeket, a hagymát és a répát, amiket egy aprítóban vagy botmixerrel leturmixolunk, és visszaöntjük a főzelékbe.
Átkeverjük, citromlével ízesítjük, és kész is vagyunk vele.
Ha tetszett a lentejas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!