Gombakrémleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg csiperkegomba
2 ek olívaolaj
30 g vaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk kakukkfű
1 ½ l zöldségalaplé
½ citrom leve
200 ml habtejszín

A tetejére

3 szelet toastkenyér
2 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gombakrémleves

Ez a leves tökéletes példája annak, hogy néhány alap hozzávalóból milyen zseniális dolgokat lehet kihozni! Feltétnek szinte bármit rápakolhattok, akár egy sajtos melegszendvics se állna neki rosszul.
Kipróbáltam, jóóó lett!
41
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg csiperkegomba
2 ek olívaolaj
30 g vaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk kakukkfű
1 ½ l zöldségalaplé
½ citrom leve
200 ml habtejszín

A tetejére

3 szelet toastkenyér
2 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gombakrémleves a világ egyik legegyszerűbb levese, mégsem főzzük túl gyakran, de ez most megváltozik! Nálunk csiperkéből készült, de nyugodtan dobhattok bele más gombafajtákat is! Csak arra figyeljek, hogy mindig bevizsgált gombákat vásároljatok, ha a piacon vagy a boltban jártok!

RECEPT:

A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és füstölgő, száraz serpenyőben 2-3 részletben lepirítjuk, majd kiszedjük. Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat a vajjal, és üvegesre pároljuk a kétfajta apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, visszarakjuk a gombát, felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük. Meglocsoljuk a citromlével, leturmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt. Visszarakjuk a tűzre, és ha újra felforrt, elzárjuk. 

A toastkenyereket apró kockákra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a levest.

gombakrémleves
Gombakrémleves

Ha tetszett az egyszerű gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a gombás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Rántott töltött gombafejek

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?