Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 3 db babérlevél
- 1 l víz
- 1 mk pirospaprika
- 500 g krumpli
- só
- 20 g keményítő
- 175 g tejföl
- 2 tk majoránna
- 1 - 2 ek almaecet
- 1 tk mustár
A kolbászhoz
- 4 db debreceni
- 20 ml olaj
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 3 db babérlevél
- 1 l víz
- 1 mk pirospaprika
- 500 g krumpli
- só
- 20 g keményítő
- 175 g tejföl
- 2 tk majoránna
- 1 - 2 ek almaecet
- 1 tk mustár
A kolbászhoz
- 4 db debreceni
- 20 ml olaj
A lisztmentes krumplifőzelék elkészítéséhez az olajat melegítünk egy lábasban, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a babérlevelet, majd üvegesre pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük ismét ugyanennyi vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és addig főzzük, míg elpárolog a folyadék.
Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és 1 perc pirítás után felöntjük a maradék vízzel. Amikor forr, sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A keményítőt elkeverjük kb. 50 ml főzővízben, és besűrítjük vele a főzeléket. Hozzákeverjük a tejfölt, a majorannát, végül az almaecettel és a mustárral tökéletesítjük az ízeket.
A debreceni kolbászokat átlósan bevagdossuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük őket, végül a főzelékkel tálaljuk, amire egy pici pirospaprikát szórunk.
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a lisztmentes krumplifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több lisztmentes főzelék, ha szeretnétek kicsit egészségesebben főzni, vagy kevesebb lisztet használnátok a mindennapokban:
Kelkáposzta-főzelék pulykahúsgolyóval