Hozzávalók
- 600 g cékla
- 700 ml víz
- 110 ml natúr joghurt
- só, bors
- ½ csokor kapor
- ½ db kígyóuborka
A tálaláshoz
- 3 db főtt tojás
Litván céklaleves
Hozzávalók
- 600 g cékla
- 700 ml víz
- 110 ml natúr joghurt
- só, bors
- ½ csokor kapor
- ½ db kígyóuborka
A tálaláshoz
- 3 db főtt tojás
A litván céklaleves elkészítéséhez a céklákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd egy lábosba rakjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Botmixerrel leturmixoljuk, majd átszűrjük az egészet, hogy szép, krémes levest kapjunk. Belekeverjük a joghurtot és az apróra vágott kaprot. A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a levesbe keverjük. Főtt tojással, és friss kaporral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a litván céklaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több ragyogóan rózsaszín és finom céklás kaja:
Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel