A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 120 g füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 400 g újkrumpli
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 tk fűszerpaprika
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 100 g tejföl
- ½ ek finomliszt
- 1 tk 10%-os ételecet
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 120 g füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 400 g újkrumpli
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 tk fűszerpaprika
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 100 g tejföl
- ½ ek finomliszt
- 1 tk 10%-os ételecet
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
Az újkrumplileves elkészítéséhez a kolbászt vékony karikákra vágjuk, közepes hőfokon kisütjük a zsírját egy fazékban, majd egy kanál segítségével kivesszük. A visszamaradt zsíron, még mindig közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és a babérlevelet. Ha esetleg a kolbász nem engedett volna elég zsírt, akkor pótoljuk egy 1-2 teáskanál sertészsírral. Nekem nem volt erre szükség, de nem minden kolbásznak ugyanannyi zsírtartalma.
Hozzáadjuk a karikára vágott répát és a megtisztított, kb. 2 centis darabokra vágott krumplit, és közepesen erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a fűszerpaprikát, átkeverjük, és felöntjük az alaplével. (Amennyiben nincs alaplevünk, a víz is megteszi.) Amikor felforrt, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, egy szűrőn keresztül merünk hozzá a léből 1-2 merőkanálnyit, csomómentesre keverjük, és kis sugárban a leveshez csorgatjuk, amit folyamatosan keverünk közben, hogy ne csomósodjon be. Végül hozzáadjuk az ecetet is. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!