A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g sárgarépa
- 80 g zellergumó
- 200 g krumpli
- 2 ek étolaj
- 200 g füstölt, főtt sonka
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 4 tk szárított tárkony
- 2 - 2 ½ liter alaplé vagy víz
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ek 10%-os ecet
- 4 ek tejföl
- 1 ek keményítő
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g sárgarépa
- 80 g zellergumó
- 200 g krumpli
- 2 ek étolaj
- 200 g füstölt, főtt sonka
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 4 tk szárított tárkony
- 2 - 2 ½ liter alaplé vagy víz
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ek 10%-os ecet
- 4 ek tejföl
- 1 ek keményítő
A tárkonyos zöldbableves első lépése, hogy a gyökérzöldségeket megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A sonkát apróra vágjuk, és egy lábosban elkezdjük pirítani az olajon. Ha nagyjából lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát és a tárkonyt, és a bab kivételével belekeverjük a zöldségeket.
Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg félig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor belerakjuk a babot, és miután újra felforrt, még 3-4 percig főzzük. Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és belekeverjük az ecetet. A tejfölt kikavarjuk a keményítővel, merünk bele egy merőkanállal a forró levesből, elkeverjük, majd visszaöntjük az egészet a lábosba. Egyet forralunk rajta és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a tárkonyos zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!