Hirdetés
Instant

Mandarinkrémleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
18 db mandarin (kb. 800 ml mandarinlé)
50 g cukor
1 késhegynyi szerecsendió
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
150 - 300 ml tejszín
2 csapott ek étkezési keményítő
80 ml whiskey

A tálaláshoz

tejszínhab
őrölt fahéj
2 - 3 db babapiskóta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mandarinkrémleves

Elsőre nem valószínű, hogy mikor decemberben a csizmába egy zsák mandarint rejt a Mikulás,az jutna eszünkbe, hogy: hinnnye, de jó mandarinkrémleves lesz belőle! Pedig de! Nagyon finom hidegen és melegen is, szóval mindenképp megér egy próbát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
18 db mandarin (kb. 800 ml mandarinlé)
50 g cukor
1 késhegynyi szerecsendió
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
150 - 300 ml tejszín
2 csapott ek étkezési keményítő
80 ml whiskey

A tálaláshoz

tejszínhab
őrölt fahéj
2 - 3 db babapiskóta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mandarinkrémleveshez a gyümölcs levét kifacsarjuk, 2-3 db-nak pedig bele is reszeljük a héját a mandarinlébe. A mandarinok levét felforraljuk a cukorral, szerecsendióval, fahéjrudakkal és szegfűszegekkel. A tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, felöntjük a whiskey-vel, és az egészet, folyamatos keverés mellett, hozzácsorgatjuk a mandarinléhez. Forralunk rajta egyet, és ha kissé besűrűsödött a keményítőtől, elzárjuk a lángot, és hűtőhidegre hűtjük. Átszűrjük a levest, és már tálalhatjuk is a tejszínhabbal, fahéjjal és egy száraz serpenyőben kissé lepirított piskótakockákkal. 

Mandarinkrémleves

Ha tetszett a mandarinkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások