Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa (110 g/szál)
- 1 db karalábé (240 g/db)
- 1 db zellergumó (250 g/db)
- 200 g csiperkegomba
- só, bors
- 1 ek majoránna
- 2 l zöldségalaplé (vagy víz)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g medvehagyma
A galuskához
- 120 g finomliszt
- 1 db tojás
- kb. 50 ml víz
Medvehagymás zöldségleves
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa (110 g/szál)
- 1 db karalábé (240 g/db)
- 1 db zellergumó (250 g/db)
- 200 g csiperkegomba
- só, bors
- 1 ek majoránna
- 2 l zöldségalaplé (vagy víz)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g medvehagyma
A galuskához
- 120 g finomliszt
- 1 db tojás
- kb. 50 ml víz
A medvehagymás zöldségleves elkészítéséhez először egy lábosban, közepes hőmérsékleten megdinszteljük az olajon a finomra vágott vöröshagymát, majd mehet rá a paradicsompüré, amit rozsdabarnára pirítunk a hagymával együtt 2 perc alatt. A répát, a karalábét és a zellert felkockázzuk 1 cm-es darabokra, a gombát felcikkezzük, és mindet a hagymás alapra zúdítjuk. 2-3 percig ezekkel együtt is pirítjuk, aztán sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük benne a zöldségeket. Ha megpuhultak, akkor jöhet hozzá a zöldborsó és a finomra vágott medvehagyma.
Míg fődögél a leves, egy keverőtálba tesszük a lisztet, a tojást és a vizet, és egy lágyabb galuskatésztát keverünk, amit egy kanál segítségével beleszaggatunk a levesbe. Ha feljöttek a galuskák a leves felszínére (ez mindössze pár perc), már tálalhatjuk is a tavaszi zöldséglevesünket.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a medvehagymás zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Aki gyakran sündörög a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet, amikben felhasználhatjátok őket.
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa
Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder