Hirdetés

Nyári zöldségleves

Hirdetés

Nyári zöldségleves

Hirdetés

Nyáron a kert és a piacok telis-tele vannak friss, magyar zöldségekkel, amikből a legjobb üde salátát vagy egy frankó zöldséglevest készíteni. Mi ezt meg is csináltuk de a klasszik levest felturbóztuk egy szuper bazsalikomos, paradicsomos, fokhagymás mártással!

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • kb. 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 1 csipet oregano
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1,5 liter víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2-3 kisebb burgonya
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 marék zöldborsó
  • 150 g konzerv fehérbab (ha szárazbabot használunk, előtte áztassuk be és hamarabb adjuk a leveshez)
  • 1 db paradicsom
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Egy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, hagyjuk 1-2 percig pirulni, majd a fehér- és sárgarépát a vöröshagymára dobjuk. Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Mehetnek hozzá a fűszerek. Felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni. Ezután adjuk hozzá a burgonyát. Újabb 10 percig főzzük, majd mehet hozzá a zöldborsó, a cukkini és a fehérbab. Hagyjuk pár percig főni. Közben egy aprítógépben lezúzzuk a paradicsomot a bazsalikomlevelekkel az olívaolajjal és a fokhagymával és az egészet a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is!

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások