Hirdetés

Olasz bableves

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
800 g fehér bab (konzerv)
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis db hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 kisebb gumó zeller
50 ml olívaolaj
2 csipet kakukkfű
1 ek oregánó
2 csokor bazsalikom
só,bors

A tálaláshoz

reszelt parmezán
Hirdetés

Olasz bableves

Hívhatnánk akár nyárias bablevesnek is, mivel a babot leszámítva nincs benne semmi, ami miatt egy télies, csülkös comfort food szerű bablevesre kellene asszociálnotok. Egy zseniális olaszos, jó zöldséges bablevesreceptet hoztunk most nektek, amit nem lehet nem szeretni!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
800 g fehér bab (konzerv)
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis db hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 kisebb gumó zeller
50 ml olívaolaj
2 csipet kakukkfű
1 ek oregánó
2 csokor bazsalikom
só,bors

A tálaláshoz

reszelt parmezán
Fotó: Erdőháti Áron

A felforrósított olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és ráöntjük a paradicsomkonzervet. Rövid pirítás után hozzáadjuk a zöldségeket és a bazsalikom vágott szárát. Sózzuk és fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a babot, felforraljuk és rávágjuk a bazsalikomleveleket. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal, úgy még finomabb lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?