Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Olasz bableves

Hozzávalók

4
személyre
+
800 g fehér bab (konzerv)
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
1 db kisebb hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 gumó kisebb zeller
50 ml olívaolaj
2 csipet kakukkfű
1 ek oregánó
2 csokor bazsalikom
só,bors

A tálaláshoz

reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz bableves

Hívhatnánk akár nyárias bablevesnek is, mivel a babot leszámítva nincs benne semmi, ami miatt egy télies, csülkös comfort food szerű bablevesre kellene asszociálnotok. Egy zseniális olaszos, jó zöldséges bablevesreceptet hoztunk most nektek, amit nem lehet nem szeretni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
800 g fehér bab (konzerv)
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
1 db kisebb hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 gumó kisebb zeller
50 ml olívaolaj
2 csipet kakukkfű
1 ek oregánó
2 csokor bazsalikom
só,bors

A tálaláshoz

reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

Fotó: Erdőháti Áron

A felforrósított olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és ráöntjük a paradicsomkonzervet. Rövid pirítás után hozzáadjuk a zöldségeket és a bazsalikom vágott szárát. Sózzuk és fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a babot, felforraljuk és rávágjuk a bazsalikomleveleket. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal, úgy még finomabb lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások