Vegán
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- 700 ml víz vagy zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott spenót
- 3 nagy marék zöldborsó
- só, bors
- 1 mk kurkuma
- ½ mk Cayenne-bors
- 1 mk szárított tárkony
- 100 ml kókusztejszín (vagy sima tejszín)
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- 700 ml víz vagy zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott spenót
- 3 nagy marék zöldborsó
- só, bors
- 1 mk kurkuma
- ½ mk Cayenne-bors
- 1 mk szárított tárkony
- 100 ml kókusztejszín (vagy sima tejszín)
- pár csepp citromlé
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a kis leveleit félrerakjuk (ha vannak rajta), a szárát pedig apróra vágva a hagymákhoz dobjuk, hogy az is kissé megpiruljon. Felöntjük a vízzel, és ha felforrt, belerakjuk a fagyasztott spenótot, a zöldborsót, és a brokkolirózsákat is. Mehet bele a só, bors, Cayenne-bors, kurkuma és a tárkony. Mire felolvad a spenót, megpuhul a brokkoli és a borsó is.
Pár szem borsót és pár kis brokkolirózsát kihalászunk a díszítéshez, a leves többi részéhez hozzáadjuk a kókusztejszínt, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A levest kevés tejszínnel meglocsolva, a brokkolirózsákkal, borsószemekkel és a brokkolilevelekkel tálaljuk.
Ha tetszett a triplán zöld krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!