Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér (kb. 120 g)
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 szál lángolt paprikás kolbász (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
kb. 1,5 l víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
frissen őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt lestyán
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt majoranna
Hozzávaló kipipálva
3 db krumpli (kb. 350 g)
Hozzávaló kipipálva
200 g bolti csipetketészta
Hozzávaló kipipálva
2 db konzerv előgőzölt bab (310 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 szál petrezselyemzöld
Hozzávaló kipipálva
kenyér ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle kolbászos babgulyás

Nem csak az erdőben lehet meglepő helyen főzni, és néha bizony a város legkényelmesebb helye egy kocsi csomagtartója.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér (kb. 120 g)
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 szál lángolt paprikás kolbász (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
kb. 1,5 l víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
frissen őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt lestyán
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt majoranna
Hozzávaló kipipálva
3 db krumpli (kb. 350 g)
Hozzávaló kipipálva
200 g bolti csipetketészta
Hozzávaló kipipálva
2 db konzerv előgőzölt bab (310 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 szál petrezselyemzöld
Hozzávaló kipipálva
kenyér ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kolbászos babgulyás elkészítéséhez először a gyökérzöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és egy szárazon, erős lángon hevített lábasban körbepirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd az olajjal a piruló zöldségekre dobjuk. Mellékanalazzuk a paradicsomsűrítményt, és erősen lepirítjuk, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

A kolbászt felkarikázzuk, majd a pirospaprikával együtt az alapba dobjuk. Kevergetve kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, lestyánnal és majorannával. Beleszórjuk a megtisztított és felkockázott krumplit, majd a csipetkét, rákóstolunk, ha kell sózunk, borsozunk, és mindent puhára főzünk.

Ha a zöldség már megpuhult, beleszórjuk a konzerv babot, forralunk rajta egyet, és már tálalhatjuk is. Megszórjuk egy kis aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel behabzsoljuk.

Zé-féle kolbászos babgulyás
Zé-féle kolbászos babgulyás

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 60 perc

Ha tetszett a Zé-féle kolbászos babgulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több babos recept:

Olaszos fehérbableves pirított bagettel
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal
Babfőzelék konzerv babból csirkefasírttal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?