Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 600 ml víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 ml tejszín
A tálaláshoz
- 1 marék popcorn
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 600 ml víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 ml tejszín
A tálaláshoz
- 1 marék popcorn
A hagymás kukorica-krémleveshez először a vöröshagymát és fokhagymákat apróra vágjuk, és egy lábasban, közepes lángon üvegesre pirítjuk az olajon. Rádobjuk a lecsepegtetett kukoricát, felöntjük a vízzel vagy zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, beleöntjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta, majd botmixerrel lezúzzuk. Ha igazán krémesre szeretnénk készíteni, egy szitán szűrjük át, majd popcornnal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!