Vega
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g kelkáposzta
- 3 szál kakukkfű
- 2 tk szárított majoránna
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- só, bors
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- 160 g burgonya
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek csíkozott mandula
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g kelkáposzta
- 3 szál kakukkfű
- 2 tk szárított majoránna
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- só, bors
- 800 ml víz vagy zöldségalaplé
- 160 g burgonya
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek csíkozott mandula
A zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves elkészítésének első lépése, hogy az olajat felhevítjük egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát és fokhagymákat. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és ez is mehet a hagymákra. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a majoránnát és a rozmaringot, mehet rá szerecsendió, só és bors, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével.
A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vízbe szórjuk. Amikor a burgonya is megpuhult, beledobjuk a petrezselymet, és botmixerrel alaposan lezúzzuk a levest. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy kellően selymes textúrát kapjunk, és már ehetjük is! Tányérba szedjük, és pirított, csíkozott mandulát szórunk a tetejére.
- Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!