Hozzávalók
- 200 ml tej
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk cukor
- 400 g liszt
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 3 csokor medvehagyma
- 200 g vaj
- 50 ml olívaolaj + 2 ek a kenéshez
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk cukor
- 400 g liszt
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 3 csokor medvehagyma
- 200 g vaj
- 50 ml olívaolaj + 2 ek a kenéshez
A medvehagymás stangli elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Amíg felfut az élesztő, egy tálba tesszük a lisztet, a tojást, a sót, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ekkor rakjuk bele a vajat és az olívaolajat és az apróra vágott medvehagymát. Majd kb. 10 perc dagasztás után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk egy órán át kelni.
Amikor megkelt, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ekkor hengereket sodrunk belőlük, kissé megtekerjük, és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. Lekenjük olívaolajjal, és hagyjuk ismét 10 percig kelni. Ezután 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Amikor letelt a sütési idő, felkapcsoljuk a hőfokot 200 fokra, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 80 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 125 perc
Ha tetszett a medvehagymás stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!