Hozzávalók
- 250 - 300 g csirkemellfilé
- ½ fej brokkoli
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- só, bors
- 1 marék kesudió
Az öntethez
- 4 ek szójaszósz
- bors
- 1 ek méz
- 1 tk fehérborecet (vagy almaecet)
- 1 késhegynyi fokhagymapor
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
Hozzávalók
- 250 - 300 g csirkemellfilé
- ½ fej brokkoli
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- só, bors
- 1 marék kesudió
Az öntethez
- 4 ek szójaszósz
- bors
- 1 ek méz
- 1 tk fehérborecet (vagy almaecet)
- 1 késhegynyi fokhagymapor
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
Egészséges és finom
Arról nem is beszélve, hogy a sok színnel a gyerekek számára is csábítóbbá tehető ez a szuper egészséges brokkolis csirkemell. Ha pedig a gyerekek jóízűen esznek, az már több, mint elég. A fogáshoz járó extra pedig, hogy kalóriaszegény, laktózmentes és gluténmentes, így könnyen beilleszthető bármilyen diétába. Nézzük meg, milyen hozzávalók szükségesek ehhez a kesudiós álomhoz!
A brokkolis csirke elkészítése
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon, megpirítjuk. Az apróra szedett brokkolirózsákat a serpenyőbe rakjuk, a csirke mellé. A kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk, az újhagymát felszeleteljük és a serpenyőbe dobjuk. 4-5 percig pároljuk még őket, majd hozzádobjuk a kesudiót is. Még kb. 2 percig pirítjuk. Közben az öntet hozzávalóit összekeverjük, a serpenyőbe öntjük, kicsit összeforgatjuk és tálaljuk.
Tippek, hogy még egyszerűbb legyen a brokkolis csirke
- Ha előre tudjuk, hogy fagyasztott csirkéből készítjük, érdemes előző este kivenni a fagyasztóból. Ha gyorsan akarjuk kiolvasztani akkor a mikrohullámú sütő, vagy a sütő olvasztó fokozata a legjobb választás.
- A csirke mellé, körülbelül 4 perc után már mehet is a brokkoli. Hiszen kisebb darabokra van vágva a csirke és pillanatok alatt meg tud pirulni.
- Ha nincs otthon brokkoli, akkor bármilyen zöldséggel elkészíthető ez az étel, amihez csak kedvünk van.
- A brokkoli akkor friss, ha szép zöld színe van, nincsenek rajta barna foltok, roppanós, üde és friss.
- A fogást akár a készítés során használt serpenyőben is tálalhatjuk, jól fog mutatni így is az asztalon.