Hozzávalók
A kacsamellhez
- 2 db kacsamell (400 g)
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml száraz vörösbor
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál angolzeller
A céklapüréhez
- 1 db cékla
- 100 g vaj
- ½ db narancs leve
- 100 ml cukrozatlan habtejszín
- só, bors
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- ½ db cékla
- ½ db alma
- ½ szál angolzeller
- 20 g tört dió
Céklás kacsamell
Hozzávalók
A kacsamellhez
- 2 db kacsamell (400 g)
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml száraz vörösbor
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál angolzeller
A céklapüréhez
- 1 db cékla
- 100 g vaj
- ½ db narancs leve
- 100 ml cukrozatlan habtejszín
- só, bors
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- ½ db cékla
- ½ db alma
- ½ szál angolzeller
- 20 g tört dió
A kacsamelleket 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és az olívaolajjal egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel is. Ha kellően megpirult, felöntjük a vörösborral, és tovább pároljuk. Közben a sárgarépát és az angolzellert is 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és ezt is a kacsához adjuk.
A céklapüréhez a céklát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt egy turmixban krémes állagúra turmixoljuk. A céklapürét hozzáöntjük a kacsához, és összepároljuk az egészet. A tálaláshoz a céklát, az almát és az angolzellert is kis kockákra vágjuk, majd ezekkel, illetve tört dióval megszórva tálaljuk az ételt.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a céklás kacsamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!