Hozzávalók
- 8 db csirkefelsőcomb
- só
- ½ tk őrölt bors
- 2 - 3 fej hagyma
- 500 ml tejszín
- 1 csapott ek keményítő
- 2 - 3 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 8 db csirkefelsőcomb
- só
- ½ tk őrölt bors
- 2 - 3 fej hagyma
- 500 ml tejszín
- 1 csapott ek keményítő
- 2 - 3 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
De a csirkecomb sütőben elkészítve nem csak 2. randis kaja lehet, hanem szinte bármikor megcsinálhatjátok, ha valami nagyon krémesre és szószosra vágytok. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy jénaiba tesszük. A hagymát szeletekre vágjuk, és rászórjuk a húsra.
1 dl tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt és a mustárt, majd hozzáöntjük a többi tejszínhez. Belenyomjuk a fokhagymát, és alaposan elkeverjük a mártást. Leöntjük vele a húst, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpuhul, majd kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a tetejére tesszük a kb. 2 centis kockákra vágott vajat. Visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül további 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a húst, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és rizzsel tálaljuk. Rizsfőzéshez tippeket egyébként itt találsz. 😉
Egy tipp, ha esetleg kitúrósodna a tejszín: vegyük ki a tepsiből a húst és a hagymát, a visszamaradt tejszínt tegyük egy magasabb pohárba vagy lábasba, és egy botmixerrel keverjük át. Így újra szépen összeáll majd a tejszín.
Ha tetszett a hagymás-mustáros csirkecomb sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!