Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 200 g burgonya
- só
- 150 ml víz
- 120 g paprikás kolbász
- 800 g natúr lecsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
Kolbászos üveges lecsó tojással és burgonyával besütve
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 200 g burgonya
- só
- 150 ml víz
- 120 g paprikás kolbász
- 800 g natúr lecsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
A kolbászos üveges lecsó tojással és burgonyával besütve recept első lépéseként egy fémnyelű, magas falú serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon a 3 cm-es kockákra vágott, tisztított burgonyát, közben sózzuk.
Felöntjük a vízzel és hagyjuk, hogy kicsit megpárolódjon. Ha elpárolgott a víz, rárakjuk a karikákra vágott kolbászt. Hagyjuk, hogy egy kicsit összepiruljanak, és a kolbász elkezdje kiengedni a zsírját.
Ezután felöntjük a lecsóval, majd amikor felforrt, elzárjuk, kis lyukakat formázunk a lecsóba, és egyenként beleütjük a tojásokat. Megsózzuk a tojások tetejét, és a serpenyőt berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kolbászos üveges lecsó tojással és burgonyával besütve recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több okos receptet találsz Fördős Zé legújabb szakácskönyvében. Az Okos receptek A-tól Zé-ig könyvet keresd a SPAR csoport kijelölt üzleteiben!