Hozzávalók
A cassoulet-hez
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 ek kacsazsír
- 150 g füstölt, főtt császárszalonna
- 100 g szárazkolbász
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 konzerv fehérbab (480 g-os kiszerelés)
- 150 ml csirkealaplé
- ½ db grillcsirke
A zöldfűszeres morzsához
- ½ ek aprított zsályalevél
- 1 ek aprított petrezselyem
- 5 ek panko morzsa (vagy bármilyen nagyobb szemű morzsa)
A tálaláshoz
- 2 - 3 szelet friss kenyér
Hozzávalók
A cassoulet-hez
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 ek kacsazsír
- 150 g füstölt, főtt császárszalonna
- 100 g szárazkolbász
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 konzerv fehérbab (480 g-os kiszerelés)
- 150 ml csirkealaplé
- ½ db grillcsirke
A zöldfűszeres morzsához
- ½ ek aprított zsályalevél
- 1 ek aprított petrezselyem
- 5 ek panko morzsa (vagy bármilyen nagyobb szemű morzsa)
A tálaláshoz
- 2 - 3 szelet friss kenyér
A megúszós cassoulet-hez a vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy közepes méretű, sütőbe is helyezhető lábasban elkezdjük pirítani a felforrósított kacsazsíron. A császárszalonnát nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt is feldaraboljuk, majd mehetnek a hagymára, sózzuk, borsozzuk. Ha már minden kapott egy kis színt, felszeleteljük a fokhagymát, és ezt is az alaphoz dobjuk. Néhány átforgatás után felöntjük a fehérborral, megvárjuk, amíg a felére redukálódik, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot. Fűszerezzük szerecsendióval, és néhány perc rotyogtatás után mehet bele a leszűrt fehérbab, valamint az alaplé.
A grillcsirkének levesszük a mellét, a combját és a szárnyát, a kisebb leeső darabokat beleforgatjuk a raguba, majd a lefejtett csirkealkatrészeket a tetejére helyezzük, és fél órára a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A morzsához apróra vágjuk a zsályát és a petrezselymet. Egy száraz serpenyőben, közepes lángon kicsit megpirítjuk a panko morzsát, majd hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, összeforgatjuk, és le is vesszük a tűzről. A cassoulet-t a morzsával megszórva, néhány szelet friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a megúszós cassoulet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több megúszós ötletet keresel?
Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve