A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A krumplihoz
- 1 kg apró szemű krumpli
- só
- 1 csipet őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
A raguhoz
- 3 ek olívaolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 300 g koktélparadicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 tk balzsamecet
- 1 ½ ek olaszos fűszersó
- 250 ml víz
- 30 g parmezán
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A krumplihoz
- 1 kg apró szemű krumpli
- só
- 1 csipet őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
A raguhoz
- 3 ek olívaolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 300 g koktélparadicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 tk balzsamecet
- 1 ½ ek olaszos fűszersó
- 250 ml víz
- 30 g parmezán
A paradicsomos csirke krumplival elkészítéséhez a krumplit megmossuk, elnegyedeljük, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy közepes tepsibe öntjük, összeforgatjuk 1 csipet sóval, a borssal és az olajjal, majd 200 fokos sütőben 30 perc alatt elősütjük.
A raguhoz az olajon megpirítjuk a 2 cm-es kockákra vágott csirkét. Ha kifehéredett, rádobjuk az apróra vágott hagymákat, és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor mehet rá az elfelezett koktélparadicsom, a durvára vágott bazsalikom, a balzsamecet, 1 ek fűszerkeverék és a víz. Felforraljuk, majd a felére redukáljuk a ragut.
Az elősütött krumplit összekeverjük a raguval, megszórjuk még fél ek olaszos fűszerkeverékkel, 200 fokos sütőbe tesszük, és további 25-30 percig sütjük, közben 2-3-szor belekeverünk. Az utolsó keverésnél megszórjuk a reszelt parmezánnal, és így pirítjuk készre.
Előkészítés: 15 perc
Sütés, főzés: 55 perc
Összesen: 70 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több paradicsomos recept:
15 perces paradicsomos spagetti
Paradicsomos húsgombóc tésztával
Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal