A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- ½ fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemáj
- 1 tk sűrített paradicsom
- 2 tk kristálycukor
- 300 g fehér szőlő
- 200 g ecetes gyöngyhagyma
- só, bors
- 1 mk fűszerpaprika
- 250 ml víz
- 1 tk keményítő
A 30 perces vacsorák támogatója a
A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- ½ fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemáj
- 1 tk sűrített paradicsom
- 2 tk kristálycukor
- 300 g fehér szőlő
- 200 g ecetes gyöngyhagyma
- só, bors
- 1 mk fűszerpaprika
- 250 ml víz
- 1 tk keményítő
A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepesen erős hőfokon kissé megpirítjuk. Magasabbra kapcsoljuk a hőfokot, és beletesszük a serpenyőbe a májat is, amit kb. 2 perc alatt alaposan körbepirítunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot és kb. fél percig pirítjuk, majd beletesszük a szőlőt és a lecsepegtetett gyöngyhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, majd 1 perc pirítás után felöntjük 200 ml vízzel, és erős lángon 1-2 percig forraljuk. A maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a ragunkat. Tetszés szerint főtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a szőlős csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!