Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g csirkemell
- só, bors
- 50 ml fehérbor
- 250 ml tejszín
- 20 g vaj
- ½ db citrom reszelt héja
A spárgához
- 1 csomag zöld spárga
- 20 g vaj
- só, bors
Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g csirkemell
- só, bors
- 50 ml fehérbor
- 250 ml tejszín
- 20 g vaj
- ½ db citrom reszelt héja
A spárgához
- 1 csomag zöld spárga
- 20 g vaj
- só, bors
A tejszínes csirkéhez az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd körbepirítjuk a hagymás olajon. Felöntjük a fehérborral, mehet rá a tejszín is, esetleg egy kis só és bors is, ha szükséges. Lefedjük a csirkemelleket a serpenyőben, és közepes lángon 6-8 percig sütjük még. Kivesszük az elkészült csirkemelleket, a mártásba pedig beledobjuk a vajat és a citromhéjat, majd átkeverjük.
A spárgákat megtisztítjuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk őket 2-3 percre, majd egyből hideg vízbe rakjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és kevés só és bors hozzáadásával lepirítjuk a spárgákat, majd ezzel és a mártással tálaljuk a felszeletelt csirkemellet.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a tejszínes-spárgás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!