Tejszínes-gombás csirke

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg csiperkegomba
1 db egész csirkemell
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
500 ml tejszín
½ citrom leve és héja
1 csokor friss petrezselyem
főtt rizs a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes-gombás csirke

Az egyik legkedveltebb csirke-rizs párosítás! Nem tesz neki rosszat, ha több fajta gombát használtok hozzá, de klasszik csiperkével is tök jól működik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg csiperkegomba
1 db egész csirkemell
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
500 ml tejszín
½ citrom leve és héja
1 csokor friss petrezselyem
főtt rizs a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejszínes csirke receptekben talán az a legjobb, hogy alig kell hozzájuk valami. Hátradőlhettek, mert ez is egy ilyen lesz!

A gombát 2-3 mm vastagra felszeleteljük, és füstölgő, száraz serpenyőben 3-4 részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és kitörölgetjük a serpenyőt. A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megpirítjuk 2-3 perc alatt a serpenyőben az olajon. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsíradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, melyeket sózunk, borsozunk és megszórjuk a kakukkfűvel. Ha üvegesre pirult, felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a gombát, és 4-5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a csirkét, mehet bele a citromlé és a citromhéj is, majd az egészet további 3-4 percig rotyogtatjuk. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel, és főtt rizzsel tálaljuk.

Tejszínes-gombás csirke

Ha tetszett a tejszínes-gombás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Baconös-gombás krumpligombóc

Vörösboros-gombás sertésragu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások