Hozzávalók
- 1 kg csiperkegomba
- 1 db egész csirkemell
- só, bors
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 500 ml tejszín
- ½ citrom leve és héja
- 1 csokor friss petrezselyem
- főtt rizs a tálaláshoz
Hozzávalók
- 1 kg csiperkegomba
- 1 db egész csirkemell
- só, bors
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 500 ml tejszín
- ½ citrom leve és héja
- 1 csokor friss petrezselyem
- főtt rizs a tálaláshoz
A tejszínes csirke receptekben talán az a legjobb, hogy alig kell hozzájuk valami. Hátradőlhettek, mert ez is egy ilyen lesz!
A gombát 2-3 mm vastagra felszeleteljük, és füstölgő, száraz serpenyőben 3-4 részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és kitörölgetjük a serpenyőt. A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megpirítjuk 2-3 perc alatt a serpenyőben az olajon. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, melyeket sózunk, borsozunk és megszórjuk a kakukkfűvel. Ha üvegesre pirult, felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a gombát, és 4-5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a csirkét, mehet bele a citromlé és a citromhéj is, majd az egészet további 3-4 percig rotyogtatjuk. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel, és főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a tejszínes-gombás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!