Hirdetés

Ajándékként is tökéletes ez a klasszikus mézes puszedli

Hozzávalók

Hozzávalók
40
darabhoz

A tésztához

160 g méz
80 g vaj
1 ek tejföl
2 db tojás
250 g liszt
200 g rétesliszt
110 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g-os)
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só

A mázhoz

1 tojásfehérje
4 ek porcukor
1 csepp citromlé
Hirdetés

Ajándékként is tökéletes ez a klasszikus mézes puszedli

Én személy szerint egy finom, fűszeres, puha mézes puszedlivel az egész telet átvészelném édességügyi szempontból. Ha akartok vele bíbelődni, akkor kevés szilvalekvárt, vagy egy-egy szem rumba áztatott aszalt szilvát is rakjatok a közepébe, úgy aztán tényleg mindent vivő süti lesz belőle a téli időszakra!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
40
darabhoz

A tésztához

160 g méz
80 g vaj
1 ek tejföl
2 db tojás
250 g liszt
200 g rétesliszt
110 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g-os)
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só

A mázhoz

1 tojásfehérje
4 ek porcukor
1 csepp citromlé

A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, ráöntjük a mézes vajat és összekeverjük a tésztát. Pár órára hűtőbe dobjuk, hogy formázható masszát kapjunk.

Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire legalább 2 ujjnyi távolságra rakjuk őket, mert nőni fognak sülés közben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a puszedliket.

Amikor már szép aranybarnák, ki is vehetjük a sütőből. A tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és a citromlével, még melegen átkenjük a puszedlik tetejét és kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások