Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 300 g eper
- 90 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémsajtos réteghez
- 600 g krémsajt
- 150 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g porcukor
- 6 - 8 db bazsalikomlevél
A zabkekszes réteghez
- 300 g zabkeksz
- 50 g olvasztott vaj
- 15 db bazsalikomlevél
A díszítéshez
- 5 - 6 szem eper
- bazsalikomlevél
Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 300 g eper
- 90 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémsajtos réteghez
- 600 g krémsajt
- 150 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g porcukor
- 6 - 8 db bazsalikomlevél
A zabkekszes réteghez
- 300 g zabkeksz
- 50 g olvasztott vaj
- 15 db bazsalikomlevél
A díszítéshez
- 5 - 6 szem eper
- bazsalikomlevél
Az epres-sajtkrémes pohárdesszert eperragujához az epreket megmossuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A cukorral és a vaníliás cukorral együtt, közepes lángon 5-6 percig forraljuk. Elzárjuk alatta a lángot, botmixerrel pépesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot és a tejszínt robotgéppel, magas fokozaton stabil krémmé keverjük. Mehet bele a vaníliás cukor és a porcukor is. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, és a krémsajtos rétegbe keverjük ezt is, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük.
A zabkekszes réteghez a kekszet lezúzzuk, belekeverjük a puha vajat. Ehhez is apróra vágjuk a bazsalikomleveleket, majd belekeverjük a kekszes alapba. Poharakba rétegezzük a kekszet, a krémsajtot és az epres ragut, végül pár eperszelettel és bazsalikomlevéllel díszítjük a pohárkrémet.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett az epres-sajtkrémes pohárdesszert receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy pohárdesszert mindig jó választás! Egyszerű, akár magatoknak, akár vendégváró édességnek is. Jöjjön pár szuper recept, ha ezt az epreset már elkészítettétek!
Isteni pohárdesszert expressz ribizlilekvárral