Hirdetés
Bespájzolva

Aszalt szilvás blondie

Hozzávalók

23
cm hosszú tepsihez
+
230 g vaj
300 g barna cukor
2 db tojás
1 mk mandulakivonat (vagy aroma)
280 g liszt
1 csipet só
½ tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
240 g fehér csoki
4 ek aszalt szilva
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aszalt szilvás blondie

Hallottatok már a blondie-ról? A blondie tulajdonképpen a fehér csokis verziója a brownie-nak. Személy szerint fehér csoki-fan vagyok, a kedvencem, sokkal jobban szeretem, mint az étcsokit, úgyhogy én biztos ezt választanám, ha elém tennének egy brownie-t és egy blondie-t.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

23
cm hosszú tepsihez
+
230 g vaj
300 g barna cukor
2 db tojás
1 mk mandulakivonat (vagy aroma)
280 g liszt
1 csipet só
½ tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
240 g fehér csoki
4 ek aszalt szilva
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vajat felolvasztjuk egy kicsi lábasban, majd beleöntjük a cukrot, és félrehúzzuk a tűzről. Egy habverővel alaposan kikeverjük, amíg a cukor elolvad, de nem lesz totálisan folyékony, inkább kissé masszaszerű. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a két tojást és a mandulakivonatot is alaposan belekeverjük. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, és több részletben hozzádolgozzuk a tojásos masszához. A végeredménynek egy nagyon sűrű masszának kell lennie, egy hígabb gyurmához tudnám hasonlítani. 

A fehér csokit apró darabokra tördeljük, az aszalt szilvát áfonya nagyságúra daraboljuk, majd mindkettőt a tésztába keverjük. Egy sütőpapírral bélelt kb. 23 cm-es, téglalap alakú tepsibe tesszük a masszát, laposra egyengetjük majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kész, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd felvághatjuk. Egy fedett dobozban tároljuk.

Aszalt szilvás brownie

Ha tetszett aszalt szilvás blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások