Hozzávalók
- 230 g vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 mk mandulakivonat (vagy aroma)
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 240 g fehér csoki
- 4 ek aszalt szilva
Hozzávalók
- 230 g vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 mk mandulakivonat (vagy aroma)
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 240 g fehér csoki
- 4 ek aszalt szilva
A vajat felolvasztjuk egy kicsi lábasban, majd beleöntjük a cukrot, és félrehúzzuk a tűzről. Egy habverővel alaposan kikeverjük, amíg a cukor elolvad, de nem lesz totálisan folyékony, inkább kissé masszaszerű. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a két tojást és a mandulakivonatot is alaposan belekeverjük. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, és több részletben hozzádolgozzuk a tojásos masszához. A végeredménynek egy nagyon sűrű masszának kell lennie, egy hígabb gyurmához tudnám hasonlítani.
A fehér csokit apró darabokra tördeljük, az aszalt szilvát áfonya nagyságúra daraboljuk, majd mindkettőt a tésztába keverjük. Egy sütőpapírral bélelt kb. 23 cm-es, téglalap alakú tepsibe tesszük a masszát, laposra egyengetjük majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kész, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd felvághatjuk. Egy fedett dobozban tároljuk.
Ha tetszett aszalt szilvás blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!