Hirdetés

Párolt marha házi szilvás meggyszósszal

Hozzávalók

2
főre
+

A párolt marhához

1 fej hagyma (kisebb)
1 ek zsír
2 vastag szelet marhahátszín (200 g)
3 tk fehér bors

A szilvás meggyszószhoz

1 ek vaj
4 db szilva
150 g magozott meggybefőtt (100 ml a levéből is)
1 ek méz
100 ml száraz vörösbor
2 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Párolt marha házi szilvás meggyszósszal

A menza kedvenc, meggyszószos főtt marha egy kifinomultabb változatát hoztam most nektek, próbáljátok ki így is, ha rajongtok ezekért az ízekért.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A párolt marhához

1 fej hagyma (kisebb)
1 ek zsír
2 vastag szelet marhahátszín (200 g)
3 tk fehér bors

A szilvás meggyszószhoz

1 ek vaj
4 db szilva
150 g magozott meggybefőtt (100 ml a levéből is)
1 ek méz
100 ml száraz vörösbor
2 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és megdinszteljük rajta a megtisztított, apró kockára vágott hagymát, amit kicsit megsózunk.

A hátszínszeleteket a hagymára rakjuk, megszórjuk fehér borssal, sózzuk, aláöntünk 200 ml vizet, és lefedve, közepes lángon 20 percig pároljuk.

Eközben egy másik serpenyőben felolvasztunk egy evőkanálnyi vajat, belerakjuk a kimagozott, cikkekre vágott szilvát és a magozott meggyet, rákanalazzuk a mézet, és hirtelen pirítjuk néhány percig. Aláöntjük a bort és a meggylevet, és közepes lángon addig főzzük, amíg kicsit redukálódik és elkezd sűrűsödni.

Ha a hús puhára párolódott, levesszük a fedőt, meglocsoljuk a Worcester szósszal, és 10 perc alatt lesütjük, hogy omlós, de szép barna legyen.

Tetszőleges körettel, pl. tört krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.

Tipp: Ha van otthon megmaradt húslevesünk, akkor egy fazékban forraljunk fel 300 ml leszűrt húslevest 100 ml barna sör hozzáadásával, és reszeljünk bele fél szerecsendiót, majd tálaláskor ezzel locsoljuk meg a húst.

Párolt marha házi szilvás meggyszósszal
Párolt marha házi szilvás meggyszósszal

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Szilvalekváros marhalábszár

A klasszikus meggyszósz

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások