Hozzávalók
A párolt marhához
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 ek zsír
- só
- 2 vastag szelet marhahátszín (200 g)
- 3 tk fehér bors
A szilvás meggyszószhoz
- 1 ek vaj
- 4 db szilva
- 150 g magozott meggybefőtt (100 ml a levéből is)
- 1 ek méz
- 100 ml száraz vörösbor
- 2 ek Worcester szósz
Párolt marha házi szilvás meggyszósszal
Hozzávalók
A párolt marhához
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 ek zsír
- só
- 2 vastag szelet marhahátszín (200 g)
- 3 tk fehér bors
A szilvás meggyszószhoz
- 1 ek vaj
- 4 db szilva
- 150 g magozott meggybefőtt (100 ml a levéből is)
- 1 ek méz
- 100 ml száraz vörösbor
- 2 ek Worcester szósz
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és megdinszteljük rajta a megtisztított, apró kockára vágott hagymát, amit kicsit megsózunk.
A hátszínszeleteket a hagymára rakjuk, megszórjuk fehér borssal, sózzuk, aláöntünk 200 ml vizet, és lefedve, közepes lángon 20 percig pároljuk.
Eközben egy másik serpenyőben felolvasztunk egy evőkanálnyi vajat, belerakjuk a kimagozott, cikkekre vágott szilvát és a magozott meggyet, rákanalazzuk a mézet, és hirtelen pirítjuk néhány percig. Aláöntjük a bort és a meggylevet, és közepes lángon addig főzzük, amíg kicsit redukálódik és elkezd sűrűsödni.
Ha a hús puhára párolódott, levesszük a fedőt, meglocsoljuk a Worcester szósszal, és 10 perc alatt lesütjük, hogy omlós, de szép barna legyen.
Tetszőleges körettel, pl. tört krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Tipp: Ha van otthon megmaradt húslevesünk, akkor egy fazékban forraljunk fel 300 ml leszűrt húslevest 100 ml barna sör hozzáadásával, és reszeljünk bele fél szerecsendiót, majd tálaláskor ezzel locsoljuk meg a húst.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!