Hozzávalók
- 145 g finomliszt
- 75 g holland kakaópor
- 1 mk só
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 140 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g sötét barna cukor
- 130 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 2 ek vaníliaaroma
- 340 g étcsokipasztilla
Dupla csokis keksz
Hozzávalók
- 145 g finomliszt
- 75 g holland kakaópor
- 1 mk só
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 140 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g sötét barna cukor
- 130 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 2 ek vaníliaaroma
- 340 g étcsokipasztilla
A dupla csokis keksz recept első lépéseként egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Egy robotgép habverő fejével a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd alaposan összekeverjük.
Beletesszük a száraz hozzávalókat, és a gép alacsony fokozatán addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta. Beleöntjük a csokoládépasztillákat, és rövid idő alatt összekeverjük. Frissen tartó fóliába csomagoljuk a tésztát és 24 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kb. 50 g-os golyókká formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, egymástól jó nagy távolságot tartva, mert sütés során jelentősen szét fognak terülni. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, mert melegen még lágy a tészta, aztán már falhatjuk is a kekszet a délutáni kávéhoz.
Még több klasszikus csokis finomság receptje vár a Street Kitchen legújabb tavaszi magazinjában! Keresd az újságárusoknál, a szupermarketekben vagy rendeld házhoz az SK shopból!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 15 perc
- Pihentetés: 24 óra
Ha tetszett a dupla csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!