Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 90 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek olaj
- 200 g cseresznye
- 100 g liszt
A krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 50 g vaníliás cukor
A raguhoz
- 100 g cseresznye
- 2 ek cukor (kb. 60 g)
- 1 ek friss citromlé
- 1 nagy csipet fahéj
- 100 ml víz
- 1 ½ - 2 tk keményítő
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 90 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek olaj
- 200 g cseresznye
- 100 g liszt
A krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 50 g vaníliás cukor
A raguhoz
- 100 g cseresznye
- 2 ek cukor (kb. 60 g)
- 1 ek friss citromlé
- 1 nagy csipet fahéj
- 100 ml víz
- 1 ½ - 2 tk keményítő
Az egyszerű cseresznyés süti elkészítéséhez először a cseresznyét alaposan megmossuk, majd kimagozzuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a sárgáját kihabosítjuk a cukrokkal, közben hozzácsorgatjuk az olajat. A kimagozott cseresznyét a lisztbe keverjük, majd ezt az egészet a sárgájához öntjük. Végül beleforgatjuk a fehérjét is, a tortaformába öntjük, és 170 fokon 40-45 perc alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
A hideg mascarponét a hideg habtejszínnel és a vaníliás cukorral 3-4 percig egy robotgéppel kihabosítjuk. A raguhoz a kimagozott cseresznyét összeforraljuk 4-5 perc alatt a keményítő kivételével a többi hozzávalóval, majd beleöntjük a 2 evőkanál vízzel kikevert keményítőt, és ha besűrűsödött, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
A piskótát megkenjük a krémmel, és a raguval díszítjük.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
- Hűtés: 30 perc
- Összesen: 90 perc
Ha tetszett az egyszerű cseresznyés süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!