Hirdetés

Epres panna cotta

Hozzávalók

4
főre
+

A panna cottához

400 ml habtejszín
100 ml tej
250 g eper
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
6 g zselatin
30 ml víz

Az “epersalsához”

100 g eper
1 db narancs
1 csipet cukor
1 csipet só
1 kis csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres panna cotta

Alap, kis nyári recept, ami emlékeztethet minket arra, milyen jó kis kajákkal örvendeztetnek meg minket olasz barátaink.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A panna cottához

400 ml habtejszín
100 ml tej
250 g eper
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
6 g zselatin
30 ml víz

Az “epersalsához”

100 g eper
1 db narancs
1 csipet cukor
1 csipet só
1 kis csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A habtejszínt, a tejet és a megtisztított epret a cukorral és a vaníliás cukorral egy gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon felforraljuk, majd amikor az eper már megpuhult, egy botmixerrel lezúzzuk, majd átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a meleg, epres keverékbe keverjük, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön.

A salsához az epret apró kockákra vágjuk, a narancs héját az eperre reszeljük, majd lefilézzük, és a húsát felkockázzuk, amit szintén az eper mellé teszünk. Megszórjuk egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a felaprított bazsalikommal is. A keverékből mind a 4 pohár aljára teszünk egy keveset, majd óvatosan ráöntjük a panna cotta masszát is. 

A megtöltött poharakat hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg lehűlnek, és kidermednek. Ízlés szerint mehet rá egy kis tejszínhab is a tálaláskor.

Elkészítési idő: 20-25 perc

Epres panna cotta

Ha tetszett az epres panna cotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Sóskaramellás panna cotta

Epres muffin

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?