Hozzávalók
A panna cottához
- 400 ml habtejszín
- 100 ml tej
- 250 g eper
- 50 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 6 g zselatin
- 30 ml víz
Az “epersalsához”
- 100 g eper
- 1 db narancs
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 kis csokor bazsalikom
Hozzávalók
A panna cottához
- 400 ml habtejszín
- 100 ml tej
- 250 g eper
- 50 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 6 g zselatin
- 30 ml víz
Az “epersalsához”
- 100 g eper
- 1 db narancs
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 kis csokor bazsalikom
A habtejszínt, a tejet és a megtisztított epret a cukorral és a vaníliás cukorral egy gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon felforraljuk, majd amikor az eper már megpuhult, egy botmixerrel lezúzzuk, majd átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a meleg, epres keverékbe keverjük, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön.
A salsához az epret apró kockákra vágjuk, a narancs héját az eperre reszeljük, majd lefilézzük, és a húsát felkockázzuk, amit szintén az eper mellé teszünk. Megszórjuk egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a felaprított bazsalikommal is. A keverékből mind a 4 pohár aljára teszünk egy keveset, majd óvatosan ráöntjük a panna cotta masszát is.
A megtöltött poharakat hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg lehűlnek, és kidermednek. Ízlés szerint mehet rá egy kis tejszínhab is a tálaláskor.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett az epres panna cotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!