Hozzávalók
A kakaós tésztához
- 300 g darált háztartási keksz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 40 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ml rum
- 110 ml tej
A krémhez
- 250 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 100 g vaj
- 70 g porcukor
- 10 ml rum
Gesztenyekrémes keksztekercs
Hozzávalók
A kakaós tésztához
- 300 g darált háztartási keksz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 40 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ml rum
- 110 ml tej
A krémhez
- 250 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 100 g vaj
- 70 g porcukor
- 10 ml rum
A kakaós „tésztához” összegyúrjuk a a kekszet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a rumot és a tejet. Egy fólián kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a rummal, majd a kakaós lapra kenjük a krémet. A fólia segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe rakjuk a tekercset minimum 50 percre, de legjobb, ha kap 2-3 óra pihenőidőt, mielőtt felszeletelnénk, hogy igazán összeérjenek az ízei.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 50 perc-2 óra
Ha tetszett a gesztenyekrémes keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bár a gesztenyét klasszikusan édességekben használjuk és szeretjük, a húsételekhez is passzol. Csak egy jó recept kell, és imádni fogjátok ti is!
Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével