Hozzávalók
- 250 g étcsoki
- 100 g vaj
- 250 g darált keksz
- 120 g porcukor
- 100 ml tej
- 3 ek rum
- 2 ek kakaópor
- 90 g diákcsemege
A külsejére
- 3 ek porcukor
Kekszszalámi
Hozzávalók
- 250 g étcsoki
- 100 g vaj
- 250 g darált keksz
- 120 g porcukor
- 100 ml tej
- 3 ek rum
- 2 ek kakaópor
- 90 g diákcsemege
A külsejére
- 3 ek porcukor
A kekszszalámi elkészítéséhez az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal, levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a tejet, a rumot, a kakaóport és a durvára vágott diákcsemegét is. Alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és hengert, azaz szalámit formázunk belőle. Szorosan feltekerjük, és pár órára, amíg meg nem dermed, hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, kivesszük a fóliából a kekszszalámit, és meghempergetjük a porcukorban.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 1-2 óra
Ha tetszett a kekszszalámi recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Tudjuk, hogy a karácsony előtti napokban a sütő lényegében csak a hajnali órákban pihenhet. A süteménydömping közepén néha jól esik valami egyszerűbbet összedobni, a keksz ilyenkor mindig jó választás. A kekszszalámi mellett ezekből a receptekből is ihletet meríthettek:
Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva