Hozzávalók
- 100 g + 200 g kristálycukor
- 4 db tojássárgája
- 240 g vaj
- 240 g durvára vágott dió
- 2 db ostyalap (27 x 35 cm-es)
Hozzávalók
- 100 g + 200 g kristálycukor
- 4 db tojássárgája
- 240 g vaj
- 240 g durvára vágott dió
- 2 db ostyalap (27 x 35 cm-es)
A keleti csemege első lépéseként a 100 g cukrot, a tojássárgájákat és a vajat összeolvasztjuk, és összekeverjük a dióval. A 200 g cukrot aranyszínűre karamellizáljuk, majd összeforgatjuk a meleg, vajas dióval. Az egészet rásimítjuk az egyik ostyalapra, majd rárakjuk a másikat. Az egész sütire rakunk egy vágódeszkát, erre némi nehezéket, és így pihentetjük egy éjszakán át hűvös helyen, majd másnap szeleteljük.
- Elkészítési idő: 25 perc + egy éjszaka pihentetés
Ha tetszett a keleti csemege receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!