Hozzávalók
- 1 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 100 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- ½ db citrom héja
- olaj a forma kikenéséhez
A csokimázhoz
- 80 g tejcsoki
- 50 ml habtejszín
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 100 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- ½ db citrom héja
- olaj a forma kikenéséhez
A csokimázhoz
- 80 g tejcsoki
- 50 ml habtejszín
A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül belereszeljük a citromhéjat. Simára keverjük és habzsákból kiolajozott madeleine formákba töltjük. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a csokimázat, amihez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit a tejszínnel. A kisült madeleine-eket rácsra szedjük kihűlni, és meglocsoljuk a csokimázzal.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a madeleine receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!