Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 60 g barna cukor
- 60 g cukor
- 50 ml olaj
- 150 g répa
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 30 g darált dió
- 130 g liszt
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A díszítéshez
- 4 - 5 szem egész dió
- 4 ek juharszirup
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 60 g barna cukor
- 60 g cukor
- 50 ml olaj
- 150 g répa
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 30 g darált dió
- 130 g liszt
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A díszítéshez
- 4 - 5 szem egész dió
- 4 ek juharszirup
A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk. A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15×20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.
A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk. A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele. Végül megszórjuk a dióval, és meglocsoljuk juharsziruppal.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 35 perc
- Összeállítás: 20 perc
- Összesen: 65 perc
Ha tetszett a répatorta-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!