Hirdetés
Bespájzolva

Ricottás-pisztáciás keksz

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+

A kekszhez

130 g pisztácia
1 csipet só
½ tk sütőpor
200 g liszt
100 g puha vaj
150 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 db tojás
250 g ricotta

A díszítéshez

150 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ricottás-pisztáciás keksz

Egy igazi olasz kekszet hoztam most nektek: rengeteg pisztáciával és ricottával. Nem lesz omlós, hanem végig puha marad, imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+

A kekszhez

130 g pisztácia
1 csipet só
½ tk sütőpor
200 g liszt
100 g puha vaj
150 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 db tojás
250 g ricotta

A díszítéshez

150 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A pisztáciát egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd egy aprítógépben apróra zúzzuk, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kb. 1 nagy evőkanálnyit félrerakunk, a többit összekeverjük a sóval, a sütőporral és a liszttel.

Ricottás-pisztáciás keksz

A vajat habosra keverjük a kétfajta cukorral. Belekeverjük a tojást és a ricottát, ezután a pisztáciás keveréket is. Diónyi nagyságú vagy kicsit nagyobb gombócokat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól pár cm távolságra. Kicsit lenyomkodjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni. 

A fehér csokit apróra törjük, és mikróban felolvasztjuk. A kekszek felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk a félretett pisztáciával. 

Ha tetszett a ricottás-pisztáciás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások