Hozzávalók
A kekszhez
- 130 g pisztácia
- 1 csipet só
- ½ tk sütőpor
- 200 g liszt
- 100 g puha vaj
- 150 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 250 g ricotta
A díszítéshez
- 150 g fehér csoki
Hozzávalók
A kekszhez
- 130 g pisztácia
- 1 csipet só
- ½ tk sütőpor
- 200 g liszt
- 100 g puha vaj
- 150 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 250 g ricotta
A díszítéshez
- 150 g fehér csoki
A pisztáciát egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd egy aprítógépben apróra zúzzuk, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kb. 1 nagy evőkanálnyit félrerakunk, a többit összekeverjük a sóval, a sütőporral és a liszttel.
A vajat habosra keverjük a kétfajta cukorral. Belekeverjük a tojást és a ricottát, ezután a pisztáciás keveréket is. Diónyi nagyságú vagy kicsit nagyobb gombócokat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól pár cm távolságra. Kicsit lenyomkodjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.
A fehér csokit apróra törjük, és mikróban felolvasztjuk. A kekszek felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk a félretett pisztáciával.
Ha tetszett a ricottás-pisztáciás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!