A kukoricás-csirkecombos egytálétel elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a csirkét az olajjal és a fűszerekkel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Közben felhevítünk egy nagyobb, sütőbe is rakható serpenyőt magas fokozaton. A csirkéket először a bőrös oldalukkal lefelé pirítjuk 3-4 percig, majd ugyanígy a másik felüket is, utána pedig félretesszük őket.
Ugyanebben az edényben már egy picit alacsonyabb fokozaton megdinszteljük a felkockázott lila hagymát és felaprított fokhagymát, majd ha üveges a hagyma, rádobjuk a rizst és egy percig azt is pirítjuk, ezután felöntjük az alaplével. Belekeverjük a kukoricát, visszapakoljuk rá az előpirított csirkecombokat és lefedjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz jó, ha a rizs az összes nedvességet magába szívta.
Sok felkarikázott lila hagymával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
Még több egyszerű egytálétel, ha se időtök se kedvetek sok időt a konyhában tölteni!
Zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel