Olcsó ebédek

Kukoricás-csirkecombosegytálétel

Kukoricás-csirkecombos egytálétel

Hozzávalók
900 g
csirkealsócomb
2 ek
étolaj
2 ek
sültcsirke-fűszerkeverék
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 csipet
cayenne-bors
só, bors
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
300 g
rizs
600 ml
csirkealaplé
200 g
konzerv kukorica
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
friss petrezselyemzöld

Elkészítés

A kukoricás-csirkecombos egytálétel elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a csirkét az olajjal és a fűszerekkel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Közben felhevítünk egy nagyobb, sütőbe is rakható serpenyőt magas fokozaton. A csirkéket először a bőrös oldalukkal lefelé pirítjuk 3-4 percig, majd ugyanígy a másik felüket is, utána pedig félretesszük őket. 

Ugyanebben az edényben már egy picit alacsonyabb fokozaton megdinszteljük a felkockázott lila hagymát és felaprított fokhagymát, majd ha üveges a hagyma, rádobjuk a rizst és egy percig azt is pirítjuk, ezután felöntjük az alaplével. Belekeverjük a kukoricát, visszapakoljuk rá az előpirított csirkecombokat és lefedjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz jó, ha a rizs az összes nedvességet magába szívta.

Sok felkarikázott lila hagymával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

kukoricas-csirkecombos-rizses-egytal_2 (1)
Kukoricás-csirkecombos egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több egyszerű egytálétel, ha se időtök se kedvetek sok időt a konyhában tölteni!

Zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel

Egyserpenyős zöldséges-pesztós egytálétel

Zöldséges-csirkés egytálétel air fryerben

www.streetkitchen.hu

Ha valami mexikói ízvilágú ételre vágytok, de nincs otthon semmi extra hozzávaló hozzá, ezt a receptet akkor is könnyen elkészíthetitek.

Hozzávalók

4 főre
900 g
csirkealsócomb
2 ek
étolaj
2 ek
sültcsirke-fűszerkeverék
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 csipet
cayenne-bors
só, bors
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
300 g
rizs
600 ml
csirkealaplé
200 g
konzerv kukorica
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
friss petrezselyemzöld

A kukoricás-csirkecombos egytálétel elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a csirkét az olajjal és a fűszerekkel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Közben felhevítünk egy nagyobb, sütőbe is rakható serpenyőt magas fokozaton. A csirkéket először a bőrös oldalukkal lefelé pirítjuk 3-4 percig, majd ugyanígy a másik felüket is, utána pedig félretesszük őket. 

Ugyanebben az edényben már egy picit alacsonyabb fokozaton megdinszteljük a felkockázott lila hagymát és felaprított fokhagymát, majd ha üveges a hagyma, rádobjuk a rizst és egy percig azt is pirítjuk, ezután felöntjük az alaplével. Belekeverjük a kukoricát, visszapakoljuk rá az előpirított csirkecombokat és lefedjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz jó, ha a rizs az összes nedvességet magába szívta.

Sok felkarikázott lila hagymával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

kukoricas-csirkecombos-rizses-egytal_2 (1)
Kukoricás-csirkecombos egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több egyszerű egytálétel, ha se időtök se kedvetek sok időt a konyhában tölteni!

Zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel

Egyserpenyős zöldséges-pesztós egytálétel

Zöldséges-csirkés egytálétel air fryerben

Ha tetszett a Kukoricás-csirkecombos egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept