A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g újhagyma
- 50 g vaj
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 - 300 g krumpli
- 2 l zöldségalaplé
- ½ db citrom leve és héja
A tetejére
- 2 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 30 g vaj
- só
- 1 mk fűszerpaprika
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g újhagyma
- 50 g vaj
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 - 300 g krumpli
- 2 l zöldségalaplé
- ½ db citrom leve és héja
A tetejére
- 2 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 30 g vaj
- só
- 1 mk fűszerpaprika
Az újhagymakrémleves elkészítése előtt az újhagymából kettő szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyra szeleteljük és a felolvasztott vajon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha kicsit már összeesett, belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a tisztított, felkockázott krumplit és 2-3 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Belerakjuk a citrom levét és reszelt héját, majd leturmixoljuk.
A tetejére a félretett újhagymát vékonyan felszeleteljük és megfuttatjuk az olaj és vaj keverékén. Sózzuk, majd amikor megpirult, elzárjuk alatta a lángot és beleszórjuk a pirospaprikát. Ezzel tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az újhagymakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ezekből a receptekből nem hiányozhat az újhagyma! Levesként is megállja a helyét, de egy szendvicsben is tuti.
Újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal