Hozzávalók
A meggyraguhoz
- 250 g fagyasztott meggy
- 2 ek porcukor
- 1 tk friss citromlé
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tk keményítő
- 2 ek víz
A krémhez
- 1 csomag csokis pudingpor (52 g-os kiszerelés)
- 4 ek kristálycukor
- 500 ml tej
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g-os kiszerelés)
- 4 ek pirított mandula
Hozzávalók
A meggyraguhoz
- 250 g fagyasztott meggy
- 2 ek porcukor
- 1 tk friss citromlé
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tk keményítő
- 2 ek víz
A krémhez
- 1 csomag csokis pudingpor (52 g-os kiszerelés)
- 4 ek kristálycukor
- 500 ml tej
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g-os kiszerelés)
- 4 ek pirított mandula
A meggyet 2-3 perc alatt felfőzzük a porcukorral, a citromlével és a fahéjjal, majd besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd egy spatulával beleforgatjuk a pudingba.
4 részre osztjuk a krémet a poharakban, rárakjuk a meggyragut, és megszórjuk a pirított mandulával. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Pihentetés: 60 perc
Ha tetszett a meggyes-csokipudingos pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!