Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 2 tk sütőpor
- 1 ek só
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g ricotta
- 2 db tojás
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 5 ek szezámmag
Szezámmagos rúd
Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 2 tk sütőpor
- 1 ek só
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g ricotta
- 2 db tojás
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 5 ek szezámmag
A szezámmagos rúd elkészítésének első lépéseként a lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval egy tálban. Ehhez hozzáadjuk a vajat, kicsit átmorzsoljuk, majd mehet bele a ricotta és a tojások is, és összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30 percet hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és ezzel megkenjük a kinyújtott tészta felületét, amit megszórunk a szezámmaggal. Kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát, majd keresztben is átvágjuk 2-3 sávban, hogy nagyjából 12 cm-es rudakat kapjunk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a rudakat.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a szezámmagos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha vendégség közeledik, és nem tudjátok, mivel várjátok őket, akad pár recept, amivel tutira bevágódtok házigazdaként.
Sajtos háromszög bolti leveles tésztából
Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből